http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/561181protesta_30_maj_mitrovice.jpg

Veteranët e UÇK-së protestuan në Mitrovicë, kundër mbajtjes së zgjedhjeve të Serbisë në veri të Koso

Me moton “Ta mbrojmë sovranitetin e Kosovës”, mijëra veteranë të luftës së UÇK-së dhe  qytetarë  liridashës nga të gjitha pjesët e Kosovës, sot në pjesën jugore të qytetit të ndarë ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/792156mitrovica_30maj.jpg

Veteranët e UÇK-së protestuan në Mitrovicë, kundër mbajtjes së zgjedhjeve të Serbisë në veri të Koso

Me moton “Ta mbrojmë sovranitetin e Kosovës”, mijëra veteranë të luftës së UÇK-së dhe  qytetarë  liridashës nga të gjitha pjesët e Kosovës, sot në pjesën jugore të qytetit të ndarë ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/393568mitrovica_30maj_1.jpg

Veteranët e UÇK-së protestuan në Mitrovicë, kundër mbajtjes së zgjedhjeve të Serbisë në veri të Koso

Me moton “Ta mbrojmë sovranitetin e Kosovës”, mijëra veteranë të luftës së UÇK-së dhe  qytetarë  liridashës nga të gjitha pjesët e Kosovës, sot në pjesën jugore të qytetit të ndarë ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/669516komandant_kushtrimi.jpg

Ish komandanti i UÇK-së, Harun Aliu u varros sot në paralagjen e Hasanbabës,  në Shkup

Sot në paralagjën shqiptare të Hasanbabës, në Shkup u varros njëri ndër komandantët e njohur të UÇK-së, Harun Aliu  i vrarë ditë më parë në pritën që kishte vendosur policia ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/920104protesta_10maj_shkup_1.jpg

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi"

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi" me brohoritje “Liri, barazi dhe drejtësi”. Këshilli i Organizatave Shqiptare (KOSH) ka lexuar edhe letrën publike me kërkesat e saja.  Organizatorët theksuan se ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/206237protesta_10maj_shkup_2.jpg

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi"

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi" me brohoritje “Liri, barazi dhe drejtësi”. Këshilli i Organizatave Shqiptare (KOSH) ka lexuar edhe letrën publike me kërkesat e saja.  Organizatorët theksuan se ...më shumë

Intervista

Greqia në krizë po shtrin duart drejt Shqipërisë dhe veçanërisht drejt detit shqiptar. Më shumë se një vit pas rrëzimit nga Gjykata Kushtetues të paktit detar ku Shqipëria i fali Greqisë detin e jugut, helenët janë rikthyer për të kërkuar naftë nën det. Qeverinë e Athinës ka nisur një program kërkimesh për naftë dhe gaz në detin Jon, pranë ishullit të Korfuzit, në zonën e kufirit shtetëror me Shqipërinë. Greket besojnë në kufirin detar ndarës midis dy vendeve, ndodhen rezerva të konsiderueshme nafte dhe gazi dhe me të ardhurat e nxjerra prej shfrytëzimit të tyre, do të mund të zgjidhet një pjesë e mirë e krizës së borxhit publik që është duke përjetuar aktualisht fqinji unë jugor. Rezervat e naftës të përfolura nga qeveria greke mendohet të jenë pikërisht në zonën e përfshirë nga marrëveshja detare Greqi-Shqipëri, e hedhur poshtë disa muaj më parë nga Gjykata Kushtetuese. Në këto kushte, kërkimet janë duke u zhvilluar në mungesë të një marrëveshje që do të përcaktonte hapësirat e të dy shteteve në këtë zonë.

Historiani Sabri Godo shpreh shqetësimin për mungesën e reagimit të politikës shqiptare për ngjarjet në Korçë, përfshirë atë që po ndodh në Boboshticë. Në këtë intervistë për "Shekullin" dhënë gazetarit Denis Dedej, z. Godo hedh kritika edhe mbi punën e prefektit të Korçës që, sipas tij, ka folur si prefekti i Janinës dhe asgjëson vetveten kur thotë se nuk ka dijeni për këtë punë.

Zoti Godo, ka pasur një incident, nëse mund të thuhet kështu, me konsullin grek në Korçë dhe deri më tani s'ka pasur asnjë reagim nga politika shqiptare. Si e vlerësoni ju këtë?
Më bën përshtypje fakti që asnjë nga forcat politike nuk kanë bërë një deklaratë me përjashtim të partisë së çamëve, Partisë për Drejtësi dhe Unitet. Me përjashtim të kësaj partie nuk kam parë asnjë forcë tjetër politike që të jetë prononcuar për një çështje ku ka një dhunim të hapur të sovranitetit tonë kombëtar.

RADIO EVROPA E LIRË
Zoti Kurti pse vendosi Lëvizja Vetëvendosje të garojë në zgjedhjet e ardhshme parlamentare?

ALBIN KURTI
Ky vendim është marrë pasi që kemi diskutuar për një kohë shumë të gjatë. Për pesë muaj i kemi shoshitur hollësisht të gjitha përparësitë dhe mangësitë, dëmet dhe dobitë për pjesëmarrjen, përkatësisht mospjesëmarrjen tonë në zgjedhje. Besoj që arsyeja kryesore e cila ishte vendimtare që ne të marrim pjesë në zgjedhjet e ardhshme është fakti se shpallja e pavarësisë së Kosovës, meqë nuk u parapri nga e drejta e vetëvendosjes, ajo nuk u pasua nga sovraniteti dhe nëse do të vazhdohet me këtë pavarësi formale pa sovranitet, atëherë ne jemi shumë të brengosur që asaj do t’i rrjedhë edhe formaliteti.

Danaj: Bashkimi është i pandalshëm Politologu Koço Danaj komentoi dje performancën e politikës dhe diplomacisë shqiptare pas anëtarësimit në NATO, procesin integrues, rolin e opozitës, vizitën e Metë në Serbi, të ardhmen e Maqedonisë, domosdoshmërinë e bashkimit te shqiptareve në një shtet etj.
Duke ju referuar çështjes së vizave, Danaj theksoi se BE është një klub i krishterë, që merr vendime fetare dhe kjo sipas tij u vërtetuar vitin e kaluar, kur Shqipëria u penalizua si vend me popullsi përkatësisht myslimane. Danaj shprehu bindje se vendimi për vizat është më shumë politik dhe nuk ka të bëjë aq sa flitet me plotësimin e kritereve teknike. Sipas tij shkaku i mos liberalizimit të vizave është fetar dhe politikanët tanë për interesa të pushtetit nuk kanë pasur asnjëherë guximin t’ua thonë të vërtetën shqiptarëve në sy.

Shperndaje
http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/561181protesta_30_maj_mitrovice.jpg

Veteranët e UÇK-së protestuan në Mitrovicë, kundër mbajtjes së zgjedhjeve të Serbisë në veri të Koso

Me moton “Ta mbrojmë sovranitetin e Kosovës”, mijëra veteranë të luftës së UÇK-së dhe  qytetarë  liridashës nga të gjitha pjesët e Kosovës, sot në pjesën ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/792156mitrovica_30maj.jpg

Veteranët e UÇK-së protestuan në Mitrovicë, kundër mbajtjes së zgjedhjeve të Serbisë në veri të Koso

Me moton “Ta mbrojmë sovranitetin e Kosovës”, mijëra veteranë të luftës së UÇK-së dhe  qytetarë  liridashës nga të gjitha pjesët e Kosovës, sot në pjesën ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/393568mitrovica_30maj_1.jpg

Veteranët e UÇK-së protestuan në Mitrovicë, kundër mbajtjes së zgjedhjeve të Serbisë në veri të Koso

Me moton “Ta mbrojmë sovranitetin e Kosovës”, mijëra veteranë të luftës së UÇK-së dhe  qytetarë  liridashës nga të gjitha pjesët e Kosovës, sot në pjesën ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/669516komandant_kushtrimi.jpg

Ish komandanti i UÇK-së, Harun Aliu u varros sot në paralagjen e Hasanbabës,  në Shkup

Sot në paralagjën shqiptare të Hasanbabës, në Shkup u varros njëri ndër komandantët e njohur të UÇK-së, Harun Aliu  i vrarë ditë më parë në ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/920104protesta_10maj_shkup_1.jpg

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi"

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi" me brohoritje “Liri, barazi dhe drejtësi”. Këshilli i Organizatave Shqiptare (KOSH) ka lexuar edhe letrën publike me kërkesat ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/206237protesta_10maj_shkup_2.jpg

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi"

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi" me brohoritje “Liri, barazi dhe drejtësi”. Këshilli i Organizatave Shqiptare (KOSH) ka lexuar edhe letrën publike me kërkesat ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/807578protesta_10maj_shkup_4.jpg

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi"

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi" me brohoritje “Liri, barazi dhe drejtësi”. Këshilli i Organizatave Shqiptare (KOSH) ka lexuar edhe letrën publike me kërkesat ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/102814protesta_10maj_shkup_3.jpg

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi"

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi" me brohoritje “Liri, barazi dhe drejtësi”. Këshilli i Organizatave Shqiptare (KOSH) ka lexuar edhe letrën publike me kërkesat ...më shumë

http://unitedalbania.info/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/498563protesta_10maj_shkup.jpg

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi"

Mijëra protestues marrshuan në Shkup "Për drejtësi" me brohoritje “Liri, barazi dhe drejtësi”. Këshilli i Organizatave Shqiptare (KOSH) ka lexuar edhe letrën publike me kërkesat ...më shumë